Elbrich van Stralen

Docent piano

Elbrich is de pianodocent van Kramers’ Muziekschool. Haar specialiteit is jazzmuziek, maar ze is ook klassiek geschoold.

De muzikale carrière van Elbrich begon op haar achtste met klassieke pianolessen, waarnaar ze al snel Jazz daaraan toevoegde. Na een paar jaar les begon ze in verschillende bandjes te spelen en deed ze mee aan het Prinses Christina Jazz Concours waar ze in 2012 de tweede prijs won met de band Soundboxx. Met die band hebben ze op veel verschillende festivals gespeeld en al vroeg speelde Elbrich daarnaast in meerdere andere jazzformaties, waaronder een duo, kwartet en bigband.

Van 2017 tot 2019 heeft Elbrich aan het Junior Jazz College aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Afgelopen jaren heeft ze zich verder gespecialiseerd in het spelen van jazz en treedt ze op met diverse jazzcombo’s, de Utrechtse Studenten Bigband en valt ze geregeld in bij andere bigbands. Ook mocht ze in 2023 deel uitmaken als pianiste van het Nederlands Studenten Jazz Orkest.

Naast het zijn van pianiste leidt Elbrich regelmatig de Jamsessie in Jazzcafé de Bebop in Delft en heeft ze zich een jaar fulltime ingezet voor de Delftse Studenten Jazzvereniging Groover. In het dagelijks leven studeert ze aan de TU Delft en is ze momenteel bezig met het afronden van haar Master Architecture.

Meer weten?

Kom eens langs om te kijken of pianoles iets voor jou is!