Media

Kramers' Muziekschool biedt lessen digitaal aan (woe 18 maart 2020)

Kramers' Muziekschool biedt lessen digitaal aan (woe 18 maart 2020)

Muziekleraar Rob Kramer vreest slachting onder muzikanten: ‘Je zal maar moeten leven van spelen in de kroeg’. De coronacrisis heeft ook in de muziekwereld alle seinen op rood gezet. Muziekschoolhouder Rob Kramer maakt zich zorgen. Niet zozeer om zichzelf, maar meer om al die muzikanten die nu brodeloos zijn. ''Veel jongens zijn echt afhankelijk van hun optredens.'' Een maandje zonder ‘spelen’, het zou een band als The Rolling Stones nauwelijks boeien. Maar als je je geld moet verdienen in kroegjes en piepkleine theaters, dan zijn de problemen daar, zegt de Delftse muziekschoolhouder Rob Kramer. 

Lees meer

Rob kramer live bij Delft op Stap

'Stick control', hoe train je dat? Deze video laat zien hoe je het overal kunt doen!

Mark Eeftens, Joost Patocka, Rob Kloet, Rob Kramer tijdens de drumdriedaagse 2011

Mark Eeftens, Joost Patocka, Rob Kloet, Rob Kramer tijdens een muzikaal intermezzo! Tijdens de drumdriedaagse 2011 in het Musicon

Jazz Festival Delft 2017

Rob Kramer - drums, Peter Gheysen - bass, Joep van der Hagen - guitar, Zane Massey - tenorsax, Jean Quist - bass clarinet, Bram Stoeken - keys

Delftse drummer speelt hoofdrol tussen 2000 drummers op Scheveningse strand

Delftse drummer speelt hoofdrol tussen 2000 drummers op Scheveningse strand

Muziekschoolhouder en drummer Rob Kramer speelt zondag een hoofdrol op het strand van Scheveningen. Hij is sectieleider van het grootste drumevenement van de eeuw: 2000 Drummers aan Zee. ,,Het wordt een onvergetelijk spektakel!"

Lees meer

Rafaela - 'Free' (2016)

Gaan of Staan Band o.l.v. Ad van Olm (basgitaar), Jolanda van de Wetering (koor), Rob Kramer (drums), Ruud Jan Bos (gitaar), Bert Nicodem (piano) en Jeroen Sleyfer (keyboards).

Cultuurcentrum in oud Blokkerpand? (woe 24 mei 2017)

Cultuurcentrum in oud Blokkerpand? (woe 24 mei 2017)

DELFT - Afgelopen zondag werd in lege winkelpand Papsouwselaan 226a, de voormalige Blokker, even geopend voor bezichtiging. Delft Music Projects onderzoekt de mogelijkheid om in het pand een klein cultuurcentrum te beginnen.

Lees meer
Mandy Hopman vindt drummen het gaafste wat er is (29 juni 2005)

Mandy Hopman vindt drummen het gaafste wat er is (29 juni 2005)

Vijftien jaar geleden raakte ze in de ban van het drummen. Nu geeft Mandy Hopman als enige vrouw les aan drumschool Cleuver aan de Badhuisweg in Scheveningen en speelt met diverse bands en projecten.

Lees meer
Sarah Lavinia Feenstra: Klaargestoomd voor Conservatorium

Sarah Lavinia Feenstra: Klaargestoomd voor Conservatorium

Sarah Lavinia Feenstra (1983) heeft zich tijdens haar conservatoriumopleiding breed georiënteerd maar is uiteindelijk vooral een echte rockdrummer met ‘een goede sound en een lekkere feel’. Pas op haar 15e jaar begon zij met drummen en nam ze les bij Rob Kramer. Die stoomde haar klaar voor het conservatorium waar ze les kreeg van Hans Eijkenaar (toen de drummer van Anouk en één van de meest gevraagde sessiemuzikanten van Nederland) en van Juan van Emmerloot. 

2.000 Drummers on the beach 2018 - four horizons (concert video)

Op 9 september 2018 verzamelden 2.000 drummers en slagwerkers zich op het strand van Scheveningen, Nederland. Op het podium vele oud-leerlingen van Rob Kramer, waaronder Koen Herfst, Tim Koning, Eddie van Dongen, Sarah Lavinia Feenstra. En... huidige leerlingen van Kramers' Muziekschool tussen de 2.000 drummers!