Susanne de Rooij

Docente zang

Zangeres Susanne de Rooij is ook zanglerares. Achter haar onbevangenheid gaat een grote schat aan ervaring schuil. Ze heeft ruime ervaring in de professionele muziek- en musicalwereld.

Zo heeft ze onder andere de muziekopleiding de Academie Voor Lichte Muziek in 2003 afgerond. En ook de musicalopleiding: de NME-academie (Nederlands Musical Ensemble) heeft ze in 2007 met succes afgerond. Ze heeft naast deze praktijkopleidingen ook de studie Theater- Film- en Televisiewetenschappen gedaan in Utrecht. Eerder nam Susanne de Rooij met het Nederlands Musical Ensemble deel aan verschillende musicalspektakels van o.a. Joop van den Ende, waar ze als backing vocalist optrad bij grote artiesten.

Susanne de Rooij heeft een breed muziek repertoire ontwikkeld. Ze zingt allerlei soorten muziek: van disco Classics tot ballad en van Hollandse meezingers tot herkenbare radio-hits.

In 2017 stond zij o.a. in het voorprogramma van Maan (winnares Voice of Holland) op het racecircuit van Max Verstappen in Zandvoort (2017). En op de Afterparty in de Ziggodome bij 'Holland zingt Hazes'.

Ook geeft ze vanaf 2007 intensief musical- en zangles op scholen en culturele instellingen in Den Haag en Rotterdam. Vanaf 2018 geeft zij ook privĂ© zanglessen via haar bedrijf Heart4music en op de Goudse Popschool in Reeuwijk. Tijdens de Pandemie heeft ze twee jonge leerlingen genaamd Sunflower en Gina (9 en 13 jaar) intensief gecoacht in hun prille zangcarriere. Ze nemen in 2021 deel aan het programma 'De Voice Kids'.