Robbie (Polle) Eduard

Docent gitaar & bas

Eduard ging in 1965 als zestienjarige bij de band Tee Set van Peter Tetteroo spelen. In 1967 richtte Eduard met Hans van Eijck de groep After Tea op. In 1968 had de groep onder het pseudoniem De Martino's een grote hit met Moest dat nou, een parodie op de muziek van De Heikrekels, en het eerste bewijs dat Eduard goed uit de voeten kon met het populaire Nederlandse repertoire.

In 1971 formeerde hij de Nederlandse rockband Drama, die twee jaar zou bestaan. In 1973 besloot Eduard om solo te gaan.

Eduard nam in 1976 bij platenmaatschappij Polydor zijn debuutalbum Net Op Tijd op. Op deze elpee stond de single De Bokser. De plaat werd geen hit, en wegens het uitblijven van succes ging Eduard in 1978 opnieuw samenwerken met Peter Koelewijn. Samen waren ze verantwoordelijke voor Nico Haaks grote hit Is Je Moeder Niet Thuis. Koelewijn produceerde in 1979 ook Eduards single Ik wil jou. Het nummer werd een bescheiden hit. Hierop richtte Eduard de Polle Eduard Band op.

Polle Eduard Band het album "De andere kant van de schaduw", 1987.

In 1983 kwam de LP "Onderweg ... hoezo?" uit, met hierop de single "Ik Wil Je Nooit Meer Zien", die de Tipparade haalde.

Hierna werkte Eduard onder andere met Hans Vermeulen, Chris Hinze en Jody Pijper. In 1987 nam hij met de Polle Eduard Band nog het album "De andere kant van de schaduw" op, dat het duet Alleen Jij met Jody Pijper bevatte.

Eduard voegde zich in 1996 bij Pur Sang, de begeleidingsband van Rob de Nijs. Daarnaast was hij bezig met het produceren van een nieuwe Nederlandstalige soloplaat.

In 2000 verscheen de single De Rivier en het album Verslaafd Aan Jou. Eduard bleef bij de band van Rob de Nijs spelen en was daarnaast een van de drijvende krachten achter het Delftse Let's Stick Together Project.

Tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop van 2005 was hij een van de optredende acts. Hij speelde mee in de begeleidingsband en zong zijn hit Ik Wil Jou.

In 2018 treedt Eduard samen met Rudy Bennett, Maarten Spanjer, Arno Smit, Specs Hildebrand en The New Motion op in de nostalgische muziektheatershow 'Rot op met die geraniums' over de jaren '50 en '60 van de twintigste eeuw, in 2019 gevolgd door 'De Beatshow' een soortgelijke theatershow dit keer met Rudy Bennett, Maarten Spanjer, Specs Hildebrand, Theo van Es en The Motions.